nederland

Bekeerde oud-PVV’er Van Doorn veroordeeld tot taakstraf

14 februari 2014Leestijd: 2 minuten

Oud-PVV-raadslid Arnoud van Doorn is vrijdag veroordeeld voor het lekken van geheime stukken, het verkopen van drugs aan minderjarigen en het bezit van een verboden alarmpistool. Hij krijgt daarvoor 40 uur werkstraf en hij moet een boete betalen van 1.000 euro.

De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie eiste zes maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

Vertrouwelijk

Van Doorn is vrijgesproken van diefstal van het vertrouwelijke stuk dat hij heeft gelekt. Hij legde een rapport over het Word Forum in Den Haag op zijn bureau en gaf een journalist van het AD zijn toegangspas. Ook de journalist is vrijgesproken.

Van Doorn was lid van de PVV, maar heeft zich losgemaakt van de partij en is bekeerd tot de islam. Nu is hij gemeenteraadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid. Het vonnis heeft geen gevolgen voor zijn politieke carrière.

Dealer

De Haagse politicus heeft toegegeven dat hij drugs heeft verkocht aan jongens van veertien en vijftien jaar. De verkoop maakte volgens hem onderdeel uit van een undercoveroperatie om de echte dealer te ontmaskeren.

Het OM vond deze verklaring ‘zeer ongeloofwaardig’ en de rechter ging hierin mee. ‘De rode draad lijkt te zijn dat de doelen de middelen heiligen,’ oordeelt de rechter. Bovendien heeft Van Doorn als raadslid een voorbeeldfunctie.

Van Doorn is niet echt onder de indruk van de straf, laat hij weten via Twitter. Hij gaat vandaag weer ‘lekker campagne voeren’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.