nederland

Badr Hari veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf

21 februari 2014Leestijd: 2 minuten

Kickbokser Badr Hari is vrijdag veroordeeld voor het medeplegen van zware mishandeling van zakenman Koen Everink. Hij krijgt anderhalf jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk voor deze en andere mishandelingszaken.

Ook moet de 29-jarige Hari zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van 21.000 euro. De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM eiste vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De kickbokser heeft al acht maanden in voorarrest gezeten, dus hij zou nog maar vier maanden hoeven zitten. Het OM heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Slordigheid

De rechter oordeelde verder dat bij het veiligstellen van het plaats delict onvoldoende zorgvuldig opgetreden. Maar er was geen doelbewuste slordigheid. De verdediging vond dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk was vanwege het gerommel met bewijsmateriaal.

Het technisch onderzoek is wel dermate slordig geweest, dat de technische resultaten niet mogen meetellen als bewijs. Hoewel Everink altijd consequent is geweest over de daders van de mishandeling, is het niet duidelijk wie zijn voet heeft gebroken.

Badr Hari heeft eerder verklaard dat hij Everink ‘alleen’ een klap met een platte hand heeft gegeven. De rechtbank spreekt van een ‘harde stomp in het gezicht’. Ook zou Hari zich niet na de eerste klap hebben gedistantieerd van het geweld. Medeverdachte in deze zaak Ferhat Y. is vrijgesproken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Mishandeling

Hari was niet alleen verdachte in de zaak-Koen Everink, maar ook in diverse andere mishandelingszaken. De rechtbank veroordeelt hem onder meer voor poging tot zware mishandeling van Club Air-eigenaar Jeroen van den Berg en mishandeling van een man in het Cooldown café.

Hij mishandelde ook een portier van Club Blinq. Dat acht de rechtbank wel bewezen. Van de mishandeling van zijn ex-vriendin en het vernielen van haar huisraad, is Hari vrijgesproken. Hoe Hari een aantal mishandelingen heeft afgehandeld, heeft de rechtbank zwaar laten meewegen in het vonnis.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.