nederland

Zoon dood, moeder gewond gevonden in huis Amersfoort

17 januari 2014Leestijd: 1 minuut

In een huis in de nieuwbouwwijk Nieuwland in Amersfoort is een elfjarige jongen dood gevonden. In de woning werd zijn moeder gewond aangetroffen, zij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt een misdrijf, maar weet nog niet wat er in het huis is gebeurd.

De politie kreeg rond half vijf vrijdagmiddag een melding dat er iets aan de hand was in het huis. Daar werd het kind levenloos gevonden.

Veel onduidelijk

Met behulp van de brandweer kon zijn gewonde moeder (47) uit het huis worden gehaald. Over haar huidige toestand is niets bekend.

De recherche is nog bezig met onderzoek. De vader werkt mee aan het onderzoek, maar is geen verdachte, meldt rtlnieuws.nl.

Reactie burgemeester

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort (CDA) liet vrijdagavond weten dat hij ‘diep geraakt’ is door het ‘afschuwelijke’ bericht over het overlijden van de jongen.

Bolsius: ‘We hebben zorg over de toestand van de gewonde moeder. De politie werkt nu volop aan het onderzoek dat antwoord moet geven op de vragen over wat zich in het huis heeft voltrokken.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.