Wethouder Van Gelder stopt na beschuldigingen wietteelt

20 januari 2014Leestijd: 1 minuut

VVD-wethouder Carel van Gelder van Wijk bij Duurstede, die in opspraak kwam vanwege mogelijke betrokkenheid bij wietteelt, heeft dit weekeinde definitief zijn functie neergelegd.

Van Gelder nam zijn besluit tegen de achtergrond van een ontstane beeldvorming’, meldt de gemeente maandag op haar website. Burgemeester Tjapko Poppens (VVD) vindt het besluit van de wethouder ‘betreurenswaardig’.

Stroman

Het AD kwam eerder in januari met een verhaal van een man die verklaart als ‘stroman‘ te hebben opgetreden om de wethouder buiten schot te houden. De VVD’er zou snel geld hebben willen verdienen aan de wietteelt en de stroman zou geld krijgen om de wethouder bij een eventuele inval buiten schot te houden.

Maar de man kreeg geen geld en stapte naar de krant. Voor de VVD-fractie vormde de berichtgeving geen reden om maatregelen te nemen. Fractievoorzitter Serge Segboer zei dat het volgens hem niet aannemelijk is dat Van Gelder iets te maken heeft met wietteelt.

Hij is door het Openbaar Ministerie in Arnhem opgeroepen als getuige in de zaak rond een opgedoekte wietplantage. Van Gelder geldt dus niet als verdachte.