nederland

Vorst in Groningen; wordt het dan toch nog winter?

24 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Om 5.50 uur vannacht daalde de temperatuur op vliegveld Groningen eindelijk tot onder het vriespunt. De rest van de dag blijft het in het noorden licht vriezen, met een gevoelstemperatuur van -4 tot -7 graden. Betekent dat dat het nu echt winter wordt?

Dat blijft de vraag. Vooral in het noorden en oosten lijken niet langer onder vorst en natte sneeuw uit te komen. Vanuit Groningen verspreidt de winterlucht zich vrijdag over Drenthe en een deel van Friesland, maar voor de rest van het land blijven de weersverwachtingen onzeker, meldt Weerplaza.nl.

Koud weekend

Zaterdag wordt een bewolkte dag waarop de temperatuur in het noordoosten net als vrijdag nauwelijks boven het vriespunt uitkomt, maar in de rest van het land blijft het enkele graden boven nul.

Zaterdagavond en zondagavond trekken, zoals het er nu uitziet, vanuit het westen buien over het land. Regenbuien kunnen in het oosten geleidelijk overgaan in natte sneeuw.

Volgende week weer vorst

Na het weekend wordt het even wat zachter, met temperaturen van 4 tot 7 graden. Hoe de winter zich daarna ontwikkelt, kan nog door allerlei veranderingen worden bepaald.

Verschillende weerbureaus waaronder het KNMI voorspellen nu nog dat het vanaf halverwege volgende week beduidend kouder wordt, met nachtvorst van -4 tot -7 graden. Overdag zou de temperatuur dan rond het vriespunt schommelen.

Als de wind naar het oosten draait, zou er wel eens storing vanuit het koude oosten deze kant op kunnen komen. Delen van het land zouden dan zelfs alsnog sneeuw kunnen krijgen, schrijft Weer.nl.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.