nederland

‘Vermoorde man Amsterdam is oud-kickbokser Tarik El Idrissi’

31 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De 31-jarige man die vrijdagochtend in zijn auto werd doodgeschoten in Amsterdam-Noord is oud-kickbokser Tarik El Idrissi.

Dat schrijft de Amsterdamse zender AT5 op basis van verschillende bronnen. De getalenteerde kickbokser El Idrissi stopte enkele jaren geleden met kickboksen omdat hij te maken had met zware blessures.

Onderzoek

Na zijn loopbaan is hij ontspoord. In een vraaggesprek met de Amsterdamse zender in 2001 zei El Idrissi nog dat ‘sport hem van het slechte pad’ houdt.

De Landelijke Eenheid van de politie zal het onderzoek overnemen van het Amsterdamse Team Grootschalig Onderzoek (TGO), aangezien de negentien TGO’s in de hoofdstad op dit moment onvoldoende capaciteit hebben, zegt plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie Ruud Bik tegenover Elsevier.

Liquidatie

Rond 7.45 uur vanmorgen kwam bij de politie een melding binnen over schoten die zouden zijn gehoord in de Den Helderstraat. Bij aankomst troffen agenten een zwaargewonde man aan in zijn auto. Ambulancepersoneel dat snel ter plaatse was, kon de man niet meer redden.

Buurtbewoners zeiden dat het om een liquidatie gaat. Een van hen stond met zijn kinderen voor het raam en zag de afrekening van dichtbij gebeuren.

De getuige zag hoe El Idrissi naar buiten liep en in zijn auto stapte. Op dat moment kwam er een grijze Volkswagen aanrijden. Uit de Volkswagen stapte een man die naar de auto van het slachtoffer liep en meermaals schoot. Hoe vaak er geschoten is, is niet duidelijk. Enkele getuigen spreken van zeven schoten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.