OM eist vier jaar celstraf tegen kickbokser Badr Hari

22 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag de strafeis bekendgemaakt voor kickbokser Badr Hari. De officier van justitie eist een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De 29-jarige Hari wordt verdacht van een reeks geweldsincidenten, waaronder poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. Everink (39) zou door de kickbokser zijn geslagen tijdens een bezoek aan Sensation White in de Amsterdam ArenA in de zomer van 2012.

Mishandeling

De andere feiten betreffen zware mishandeling dan wel pogingen daartoe in het uitgaansleven, openlijke geweldpleging en de mishandeling van een ex-vriendin in haar woning.

Ook heeft Hari met zijn auto een voetganger aangereden op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Daarvoor eiste het OM 750 euro.

Voetstuk

Hari heeft er voor de rechter voor gekozen om zich te beroepen op zijn zwijgrecht, naar eigen zeggen om degenen die hem van zijn voetstuk willen zien vallen, niet verder te ‘voeden’.

Het proces tegen Hari heeft enige tijd stil gelegen, omdat zijn advocaat, Bénédicte Ficq wilde laten onderzoeken wie het politiedossier van haar cliënt heeft gelekt aan de media. Uit onderzoek is gebleken dat Everink dat zelf heeft gedaan.