nederland

Koen Everink eist schadevergoeding Badr Hari en Ferhat Y.

27 januari 2014Leestijd: 2 minuten

In de rechtbank in Amsterdam is de rechtszaak tegen kickbokser Badr Hari en tegen medeverdachte Ferhat Y. weer in volle gang. Zakenman Koen Everink, die door de twee werd mishandeld, eist een schadevergoeding van 63.000 euro.

Dat bleek maandag tijdens de laatste dag van het proces tegen de twee. De 63.000 euro omvat materiële en immateriële schade.

Breuken

Everink werd in de nacht van 7 op 8 juli mishandeld tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA. Hij liep diverse breuken op en had ernstig letsel aan zijn enkel. Everinks voet werd er bijna helemaal afgetrapt.

Voor de rest van zijn leven zal Everink te maken hebben met de gevolgen van de zware mishandeling, zegt zijn advocaat Alexander de Swart. Zijn cliënt heeft intensief moeten revalideren en onderging in oktober vorig jaar een tweede operatie.

Trauma

De 39-jarige Everink heeft behalve lichamelijk letsel ook geestelijk zwaar te lijden gehad onder het incident. Volgens een psycholoog heeft Everink een psychologisch trauma opgelopen.

Ook de aanhoudende media-aandacht voor de zaak hebben een ‘fnuikende uitwerking’ gehad op Everink, omdat hij telkens opnieuw met de gebeurtenissen wordt geconfronteerd.

Bewijs

De advocaat van medeverdachte Y. vroeg maandag in de rechtbank om vrijspraak voor zijn cliënt. Volgens Warmolt Lunsingh Tonckens is er onvoldoende bewijs om aan te tonen dat zijn cliënt Everink samen met Hari mishandelde.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist vorige week twintig maanden celstraf tegen Y. Tegen Badr Hari eiste het OM een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.