nederland

Wildwest op de A15: autodief crasht na politieachtervolging

30 december 2013Leestijd: 1 minuut

Een autodief is maandagochtend na een wilde politieachtervolging op de A15 naar Rotterdam bij Papendrecht tot stilstand gekomen. Even daarvoor ramde hij enkele politievoertuigen in de hoop aan zijn achtervolgers te ontkomen.

Dat heeft de Rotterdamse politie maandag bekendgemaakt.

Autodief

Een man zag er maandagochtend in Gorinchem om 4.40 uur een autodief vandoor gaan in zijn auto en waarschuwde de politie. Agenten gingen met auto’s en helikopter achter de dief aan die de A15 opging, in de richting van Rotterdam.

Tijdens zijn vlucht ramde hij diverse politievoertuigen. Uiteindelijk kwam de man op de N3 bij Papendrecht ‘spinnend’ tot stilstand. Agenten konden de bestuurder overmeesteren en hebben hem aangehouden.

De A15 is in de richting van Rotterdam ter hoogte van Papendrecht een tijd afgesloten geweest vanwege politieonderzoek. De weg is intussen vrijgegeven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.