nederland

Verdachte: moord op Visser en Severein was zelfverdediging

17 december 2013Leestijd: 2 minuten

Constantin Stan, die wordt verdacht van de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein, heeft voor de rechter in Spanje ontkend dat hij schuldig is. Stan geeft wel toe dat hij heeft geholpen bij het begraven van hun lichamen.

De Roemeen was aanwezig in het huis op de citroenboomgaard, maar was op het moment van de moord naar eigen zeggen op een andere verdieping, meldt de Spaanse krant La Verdad.

Zelfverdediging

De andere twee verdachten, Juan Cuenca en Valentín Lon, zouden tegenover Stan hebben bekend dat ze de twee Nederlanders hebben vermoord. Cuenca en Lon zouden het stel hebben gedood uit zelfverdediging.

Op het moment van de moord zat Stan op een andere verdieping whiskey te drinken. Hij kwam naar beneden om te kijken wat er aan de hand was toen hij harde geluiden hoorde, zegt Stan. De Roemeen trof daar een levenloze Visser en Severein aan op de grond.

Politie

De Nederlanders zouden zijn vermoord met een wapen dat zij zelf hadden meegebracht. Stan zegt dat hij na de moord niet naar de politie is gestapt, omdat hij onder druk stond van Valentín Lon en bang was om zelf te worden gearresteerd.

Visser, een voormalig profvolleybalster, en Severein verdwenen in mei spoorloos tijdens een bezoek aan de stad Murcia. Na een grootschalige zoektocht vond de politie de lichamen van het stel op een citroenboomgaard.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.