nederland

Seksboten aan Utrechtse Zandpad moeten weg

02 december 2013Leestijd: 1 minuut

De prostitutieboten aan de Vecht in Utrecht moeten weg. In plaats van de omstreden boten op het Zandpad, komt er een nieuw prostitutiegebied even verderop.

Uiterlijk 3 maart moet eigenaar Wegra, die het merendeel van de woonboten aan het Zandpad bezit, die hebben verwijderd, meldt RTV Utrecht.

Sekscabines

Burgemeester Aleid Wolfsen liet de boten aan het Zandpad eind juli sluiten, omdat er aanwijzingen waren dat Wegra zich schuldig maakt aan mensenhandel. Ook de andere eigenaren van seksboten moeten weg.

De tweehonderd vrouwen die op de 98 werkplekken actief waren, stonden na de sluiting op straat. Een actiegroep van prostituees eiste een schadevergoeding voor de misgelopen inkomsten.

Hardere aanpak

De gemeente Utrecht wil om de hoek van het Zandpad een prostitutiezone maken waar sekswerkers zich in cabines kunnen vestigen. Met het aanwijzen van het nieuwe ramen-gebied komt de gemeente hen tegemoet, maar wordt de eigenaar van de boten buitenspel gezet. In totaal blijven er in Utrecht 162 legale werkplekken voor prostituees bestaan.

Politie en justitie pakken er sinds april prostitutie harder aan. Er worden intensievere controles uitgevoerd, de werkregels zijn aangescherpt en een registratie van iedere prostituee is verplicht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.