nederland

Miljoenenerfenis van crimineel Mieremet naar de staat

18 december 2013Leestijd: 1 minuut

Het vermogen van ongeveer 6,5 miljoen euro dat crimineel John Mieremet heeft nagelaten, gaat naar de staat. De weduwe van Mieremet, Ria Eelzak, heeft afstand gedaan van het nalatenschap.

Mieremet werd in 2005 geliquideerd en het Openbaar Ministerie (OM) legde in 2007 beslag op zijn vermogen.

Dood

Het gaat onder meer om een villa in het Belgische Neerpelt en bankrekeningen, meldt het OM. Veel hiervan stond al voor de gewelddadige dood van Mieremet op naam van Eelzak.

Via haar advocaat laat Eelzak weten het een ‘complete bevrijding’ te vinden dat de zaak nu goed is geregeld. Eelzak zou jarenlang in angst hebben gezeten dat ze vervolgd en opgesloten zou worden. Als Eelzak niet bereid was geweest mee te werken, had het OM haar kunnen vervolgen voor het witwassen van crimineel geld.

Duo

De Amsterdamse crimineel Mieremet werd in 2005 geliquideerd in Thailand. Hij vormde in de jaren negentig een berucht crimineel duo met Sam Klepper. Klepper werd in 2000 vermoord in Amsterdam-Buitenveldert.

De twee stonden bekend als het duo Spic & Span, omdat ze hun tegenstanders ‘efficiënt‘ weg ruimden. Mieremet verdiende miljoenen met de handel in drugs en investeerde veel in vastgoed.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.