nederland

Haagse trambestuurder krijgt lichte taakstraf voor botsing

10 december 2013Leestijd: 1 minuut

De 61-jarige trambestuurder uit Den Haag die vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij meer dan twintig passagiers gewond raakten, is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 20 uur.

Hij kreeg de straf voor het veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Stilstaande tram

Het Openbaar Ministerie had om een taakstraf van 100 uur gevraagd, maar de rechter in Den Haag vond niet dat de man ‘hoogst onoplettend en onachtzaam’ is geweest. Het ongeval is wel aan de man te wijten: de tram waarin hij reed was technisch in orde.

Op 11 september vorig jaar botste in Den Haag bij station Hollands Spoor de bestuurder van tram 11 achterop een stilstaande tram van lijn 9. Ongeveer twintig inzittenden raakten lichtgewond, vijf hadden zwaarder letsel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.