nederland

Ajax-supporter die van tribune viel buiten levensgevaar

10 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Ajax-supporter die tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-Barcelona van de tribune viel, verkeert buiten levensgevaar. Hij ligt nog wel op de afdeling intensive care.

Dat laat de familie van het 46-jarige slachtoffer weten op Ajax.nl. De man heeft ernstig hoofdletsel opgelopen door de val.

Zwaargewond

De Ajax-fan viel twee weken geleden tijdens de Champions League-wedstrijd in de ArenA uit het supportersvak van de F-side. Hij viel zo’n vijf meter naar beneden. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Schokkende foto’s van het slachtoffer circuleerden al snel op sociale media. Daarop was te zien dat de man hevig bloedde.

ArenA-directeur Henk Markerink zei de dag na het incident dat de val hoogstwaarschijnlijk een ‘onfortuinlijk ongeluk’ is. Markerink heeft camerabeelden bekeken en gesproken met getuigen. Hij gaat ervan uit dat er sprake was van een ‘vrij onbewuste val’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.