nederland

Drie touringcars botsen op elkaar, rampenoefening afgeblazen

02 november 2013

Op de A1 bij Muiden heeft zaterdagmiddag een ongeluk plaatsgehad met drie touringcars. Daarbij zijn vier inzittenden zwaargewond geraakt. Elf liepen lichte verwondingen op.

Zij zijn allen overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving van Muiden. De overige inzittenden die met de schrik vrijkwamen, zijn opgevangen in een nabijgelegen sporthal.

Vangrail

Eén van de bussen is door nog onbekende oorzaak in de vangrail gecrasht, twee daarachter rijdende bussen zijn bovenop op de gecrashte bus gereden. Twee andere bussen konden de botsing vermijden.

De bij het ongeluk betrokken bussen vervoerden in totaal 160 inzittenden. Door het ongeluk staat het verkeer op de A1, met name richting Amersfoort, muurvast.

Rampenoefening

Vanwege het grote ongeval op de A1 werd een groot opgezette rampenoefening van het Calamiteitenhospitaal in Utrecht, dat juist op dat moment bezig was voortijdig afgebroken.

Het ziekenhuis is onmiddellijk opengesteld. Inmiddels zijn daar al vijftien gewonden binnengebracht, meldt een woordvoerder van het hospitaal.

Het hospitaal, een samenwerkingsverband tussen de ministeries van Defensie en Volksgezondheid met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, biedt bij noodsituaties tijdelijke opvang voor slachtoffers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.