nederland

KNMI trekt waarschuwing in, wel nog veel overlast

13 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Na Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht bereikte het slechte weer zondagmiddag ook Amsterdam. Water- en stormschade worden gemeld. Bomen zijn omgevallen, riolen overstromen en kelders worden leeggepompt. Maandag blijft het nog lang regenen.

Vooral uit Zuid-Holland komen veel meldingen binnen van wateroverlast. Daar regent het sinds zaterdagavond onophoudelijk. Riolen zijn overstroomd en kelders ondergelopen, de brandweer is druk met leegpompen van huizen en kelders. Toch heeft het KNMI de weerswaarschuwing bijgesteld van oranje naar code geel. Vooral de windstoten kunnen nog voor gevaarlijke situaties zorgen.

8 emmers per m2

Ook de zware windstoten zorgen voor overlast. In Amsterdam, Aalsmeer en Utrecht zijn bomen omgevallen. Vooralsnog heeft Schiphol geen last van het slechte weer, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Verwacht wordt dat er zondag op sommige plaatsen meer dan 80 millimeter neerslag valt. Dat zijn acht volle emmers per vierkante meter. In één etmaal is dan net zoveel regen gevallen als normaal in de hele maand oktober.

Slecht weer houdt aan

Het zware regengebied verplaatst zich zondag aan het einde van de dag naar het noordwesten en oosten van het land.

Ook maandag zal het nog lang blijven regenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.