nederland

Huisarts Tuitjenhorn ‘trok wel eens een zak over iemands hoofd’

26 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De omstreden huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn die onlangs zelfmoord pleegde nadat hij op non-actief was gesteld, handelde vaker in strijd met de regels. Zo zou hij eens ‘een zak over iemands hoofd hebben getrokken’, volgens de coassistent die de zaak aan het licht bracht.

In een verslag vertelt de coassistent hoe de huisarts een terminale patiënt 1000 mg morfine toediende en hoe hij sprak over eerdere gevallen waarbij hij een zak over iemands hoofd trok, schrijft de Volkskrant.

Zachte dood

‘Een CO2-dood is een heel zachte dood’, zou de omstreden huisarts uit Tuitjenhorn hebben gezegd. En euthanasie zou ‘te veel administratie’ zijn.

De coassistent van het AMC schreef een gedetailleerd verslag over het handelen van huisarts Nico Tromp. Het ziekenhuis bevestigt dat dit verslag naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg is gestuurd.

Zelfmoord

De Inspectie stelde de huisarts op non-actief nadat hij een terminale patient een ‘extreme hoeveelheid’ morfine had toegediend, namelijk 1000 mg. Zo’n honderd keer de gebruikelijke hoeveelheid.

Tijdens het onderzoek naar de arts, pleegde hij zelfmoord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.