nederland

Honderden voorstanders Zwarte Piet protesteren op Malieveld

26 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Honderden voorstanders van Zwarte Piet protesteren zaterdag op het Malieveld in Den Haag. Tientallen van hen zijn zelfs verkleed als Piet. Volgens hen hoort Zwarte Piet bij het Sinterklaasfeest en is het niet racistisch.

Afgelopen week ontstond veel ophef over de traditie van Zwarte Piet bij het Nederlandse Sinterklaasfeest.

De honderden aanwezigen op het Malieveld maken zich boos over de discussie dat Zwarte Piet een symbool van racisme zou zijn. Zij niet alleen. Inmiddels wordt er op verschillende manieren actie gevoerd voor het behoud van Zwarte Piet.

De Pietitie op Facebook heeft inmiddels ook al ruim twee miljoen likes. Ondertussen doet de VN onderzoek naar het Sinterklaasfeest en de bijbehorende Zwarte Pietentraditie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.