nederland

‘Wolf vestigt zich in Nederland’

18 augustus 2013Leestijd: 1 minuut

Mogelijk zijn er meer wolven in Nederland dan alleen het in juli gevonden dier in Luttelgeest. Wolvendeskundige Wim Tegels heeft duidelijke aanwijzingen dat een wolf een kalf heeft aangevallen in Nederland.

De aanval zou ongeveer een week na de vondst van de wolf in Luttelgeest plaats hebben gehad. Dat meldt de website boerderij.nl.

Aangevallen

Een anonieme veehouder stuurde Tegels foto’s op van een dood kalf met zeer ernstige verwondingen. Het beest was aangevallen en aan de aard van de verwondingen te zien zou het om een wolf gaan.

De verwondingen hadden een aantal typische kenmerken voor een wolvenaanval. Officieel onderzoek is niet gedaan, dus het is niet met zekerheid te zeggen.

Wolvenpopulatie

Volgens Tegels gaat de wolf zich vestigen in Nederland en lopen er al meer rond dan we nu weten.

Hij is wel verrast door de snelheid waarmee de wolvenpopulatie zich in Duitsland heeft uitgebreid, maar verheugd dat het dier nu ook steeds vaker in Nederland wordt gesignaleerd. Al moet de schapensector er wel goed op worden voorbereid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.