nederland

‘Spinoff Alpe d’HuZes gaf amper geld aan kankeronderzoek’

30 augustus 2013

Stichting Inspire2Live, een spin-off van stichting Alpe D’HuZes, heeft de afgelopen jaren amper geld uitgegeven aan kankeronderzoek. Het geld ging vooral naar ‘management fees’ en reis- en verblijfskosten.

Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Deze week werd al bekend dat oprichter Coen van Veenendaal honderdduizenden euro’s van de stichting had gekregen.

Manager

Van Veenendaal werd –terwijl de stichting Alpe d’HuZes juist zegt al het geld in kankeronderzoek te steken– samen met twee anderen betaald om via Inspire2Live het wetenschappelijke programma te runnen.

Nu blijkt dat Inspire2Live slechts 200.000 euro heeft besteed aan wetenschappelijk onderzoek, terwijl er ruim 600.000 euro naar management fees ging en 800.000 euro naar reizen en congressen.

Fietsen

Inspire2Live is een spin-off van Alpe d’Huzes, een stichting die geld ophaalt door elke zomer gesponsorde deelnemers meerdere keren de berg Alpe d’Huez op te laten fietsen. Deze zomer haalde de stichting met 7.800 deelnemers 25 miljoen euro op, in 2012 een bedrag van 32 miljoen euro.

Inspire2Live claimt dat door inzet van de stichting kanker in 2020 niet langer een dodelijke, maar een chronische ziekte zal zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.