nederland

Enorme belangstelling voor vacature kasteelheer Slot Loevestein

27 augustus 2013

Slot Loevestein is verrast door het grote aantal reacties op de vacature van kasteelheer en kasteelvrouwe. Al vijfhonderd stellen hebben gereageerd op de vacature van het kasteel nabij Zaltbommel.

Maandag was er op een informatieavond slechts ruimte voor 250 belangstellenden, terwijl ruim 300 mensen zich hadden aangemeld.

Koppel

Het slot is op zoek (pdf) naar een koppel dat dag en nacht op het terrein van het kasteel is. Voor woonruimte wordt gezorgd: een voormalige soldatenwoning wordt ter beschikking gesteld.

Overdag werkt het stel in de bed and breakfast, onderhouden ze het kasteel en zorgen ze voor de veiligheid op het terrein. Ook ’s nachts moeten de beheerders toezicht houden.

Slot Loevestein is al sinds maart op zoek naar een beheerder, maar er was nauwelijks belangstelling. De media-aandacht van afgelopen tijd heeft voor extra aandacht gezorgd.

Winter

Sollicitanten moeten het kasteelleven niet te romantisch inschatten. Als de beheerder een week, een avond of zelfs een uurtje vrij wil, moet er vervanging zijn. Sollicitanten moeten beseffen dat ze in de winter alleen zijn en dat het terrein onder water kan komen te staan en dan geïsoleerd raakt.

De eisen zijn duidelijk: kandidaten moeten gastvrij en stressbestendig zijn, ze moeten in het bezit zijn van een diploma bedrijfshulpverlening, ze moeten geen bezwaar hebben tegen wisselende en weekenddiensten en zijn bereid om op korte termijn te verhuizen.

Het vorige beheerdersechtpaar, Mylan en Manon Lin uit Breda, werd ruim twee jaar geleden gekozen in het televisieprogramma De Slag om Loevenstein, op Omroep Brabant. De vacature is vrijgekomen omdat zij begin dit jaar zelf een hotel-restaurant wilden opzetten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.