nederland

Elsevier Weekblad brengt maandblad op de markt: Juist

02 juli 2013Leestijd: 3 minuten

Elsevier Weekblad komt op 3 juli met een nieuw maandblad: Juist. Het maandblad verschijnt naast het weekblad en bevat unieke, niet eerder gepubliceerde artikelen. De andere uitgaven van Elsevier Weekblad– Speciale Edities, STIJL, Ter Herinnering en Elsevier Weekblad Boeken – blijven ook bestaan en in dezelfde frequentie verschijnen. Juist verschijnt zowel in print als digitaal (via de Elsevier Weekblad-app op de iPad én online).

Juist wordt gemaakt door de redacteuren van Elsevier Weekblad en een aantal gerenommeerde journalisten en schrijvers. Het maandblad onderscheidt zich visueel van het weekblad door een groter formaat, meer aandacht voor beeld en meer lange verhalen: longreads.

Goede dingen des levens

Juist heeft een brede horizon en is gebouwd op dezelfde pijlers als het weekblad. Er is volop ruimte voor politiek, buitenland en economie – maar dan weg van de waan van de week. Daarnaast is er veel aandacht voor wetenschap, innovatie en cultuur. En uiteraard worden de ‘goede dingen des levens’ niet vergeten: mode, auto’s, eten, drinken en reizen.

Het maandblad van Elsevier Weekblad biedt een welkom tegenwicht tegen de vluchtigheid van internet en de sociale media. Verwacht in Juist geen aandacht voor hypes, ‘trending topics’ en ‘Bekende Nederlanders’ die elders al kapot geïnterviewd zijn. Wel voor experts en bedrijven die echt iets te melden hebben omdat zij een bijdrage leveren aan vooruitgang en voorspoed.

Redactie

Verantwoordelijk voor Juist is René van Rijckevorsel, die sinds 2001 in de hoofdredactie van Elsevier Weekblad zit. De beeldbepalende redacteuren van Elsevier Weekblad werken allen aan Juist mee. Daarnaast doet schrijver Robert Vuijsje, bekend van Alleen maar nette mensen, elke maand verslag van zijn ervaringen in de multiculturele samenleving. De spraakmakende jonge publicist Thierry Baudet bezoekt maandelijks een bibliotheek ergens ter wereld en schrijfster Jessica Durlacher buigt zich elke maand over een bijzonder boek.

Elsevier Weekblad sterinterviewer Liesbeth Wytzes spreekt elke maand diepgaand met een Nederlander die niet per se in de schijnwerpers staat, maar wel vooroploopt in zijn vak – in het eerste nummer vertelt prof.dr. Martijn Malessy, neurochirurg in Leiden, uitgebreid over de ingewikkelde zenuwoperaties die alleen hij kan uitvoeren.

Verder kijken

Van Rijckevorsel: ‘Juist is er voor ondernemende, intelligente lezers die niet bij de pakken neerzitten als het even tegenzit, maar die zelf initiatief nemen om iets te maken van hun leven. Juist is er voor al die mensen die graag verder kijken dan het dagelijkse gedoe, die vooruit willen, juist omdat zij vertrouwen hebben in de toekomst. Wij denken dat er behoefte is aan zo’n blad. Het is er nog niet, maar had er allang moeten zijn. Daarom zijn wij het gaan maken.’

Juist verschijnt in 2013 viermaal en in 2014 tien keer. Abonnees van het weekblad kunnen zich tegen een speciaal tarief op Juist abonneren. Een standaard jaarabonnement kost 69,95 euro (print en digitaal). Een digitaal abonnement kost 59 euro. De prijs in de losse verkoop wordt 7,95 euro en Juist kost op de iPad (en binnenkort Android-tablet) 6,99 euro. Alle vaste abonnees van Elsevier Weekblad ontvangen het eerste nummer gratis. Het eerste nummer kent een introductietarief van 4,50 euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.