nederland

Politie zoekt nog steeds naar broertjes Ruben en Julian

08 mei 2013

De politie zoekt naar informatie over waar de vader van Ruben en Julian de laatste uren met zijn zoons is geweest. De negenjarige Ruben en zevenjarige Julian uit Vleuten worden sinds dinsdag vermist. Zij waren bij hun vader, maar hij heeft zichzelf om het leven gebracht.

Het levenloze lichaam van de vader werd dinsdag gevonden in recreatiegebied Het Doornse Gat. De politie startte daar dinsdagavond een grote zoekactie naar Ruben en Julian, maar dit leverde niets op. In de loop van de nacht werd de zoektocht gestaakt.

Zoektocht

Agenten zoeken nu uit met wie de vader heeft gebeld, waar hij heeft gepind en wat hij met zijn computer heeft gedaan. Zo proberen ze te achterhalen waar hij de laatste uren met de jongens is geweest.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen regionale nieuwszender RTV Utrecht dat er nog geen nieuwe informatie is ontdekt. Er zijn wel tips binnengekomen naar aanleiding van de Ambert Alert die dinsdagnacht werd verzonden.

Buurlanden

De jongens zijn maandag voor het laatst gezien om 20.15 uur in Vleuten. Hun vader is maandagavond om 22.10 uur het laatst gesignaleerd bij een tankstation in het Limburgse Neerbeek. De politie onderzoekt camerabeelden van het pompstation en agenten uit Utrecht en Limburg zoeken in de omgeving van het dorp.

Omdat de vader voor het laatst dicht bij de grens is gesignaleerd, verstuurde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een Ambert Alert in Nederland, België en Duitsland. Het is voor het eerst dat het waarschuwingsbericht in buurlanden werd verspreid.

Berichten

In het Amber Alert staat dat de politie informatie zoekt over een blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV. De auto is dinsdag teruggevonden in Doorn.

Moeder Iris van der Schuit plaatste een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar ‘kleine mannetjes’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.