nederland

Lichamen broertjes Ruben en Julian vrijgegeven

21 mei 2013

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk heeft dinsdag vastgesteld dat de in Cothen gevonden lichamen inderdaad van Ruben (9) en Julian (7) zijn. De familie is op de hoogte en kan de overleden jongetjes begraven.

Het was al langer duidelijk dat de zondag gevonden lichamen van de verdwenen broertjes waren, en DNA-onderzoek heeft dit nu met 100 procent zekerheid bevestigd.

Kaarsjes

De moeder van de kinderen heeft laten weten dat ze geen prijs stelt op een stille tocht. De familie stelt voor dat mensen die daar behoefte aan hebben, zondagavond 26 mei tussen 19.00 en 20.00 uur een kaarsje aansteken en dat voor hun raam zetten.

Onderzoek naar de doodsoorzaak van de kinderen zal nog langer duren. Vermoedelijk heeft hun 38-jarige vader hen gedood, in de duiker verstopt en heeft hij vervolgens ongeveer tien kilometer verderop zelfmoord gepleegd in het recreatiegebied Doornse Gat.

Dinsdag zocht de politie opnieuw naar bewijsmateriaal in de sloot waar de lichamen gevonden werden. Een zaklamp, een deel van een sleepkabel, bergschoenen en een boxershort van de vader zijn nog zoek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.