VVD-Statenlid beheert vier Turkse moslim-internaten

05 april 2013Leestijd: 1 minuut

VVD-Statenlid voor de provincie Noord-Holland Köksal Gör beheert vier moslim-internaten van de omstreden Gülen-stroming. De VVD wil dat Gör zijn functie bij de provincie neerlegt.

Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

In de internaten worden Turkse kinderen na schooltijd opgevangen en de kinderen blijven er ook slapen. Op papier staan de opvanghuizen aangemerkt als ‘adviesbureau’.

Onderzoek

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) pleit voor een onderzoek naar deze religieuze organisaties in Nederland. Hij wil weten in hoeverre deze clubs Turken in Nederland beïnvloeden.

De internaten waar Gör verantwoordelijk voor is hangen de zogenoemde Gülen-ideologie aan van moslimgeestelijke Fethullah Gülen.

Traditionele club

Deze traditionele stroming wil moslims weer dichterbij hun geloof brengen. De uit Turkije weggevluchte Gülen heeft over heel de wereld miljoenen volgelingen.

De VVD is verontwaardigd over de dubbele pet van het Statenlid en eist diens vertrek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.