Trouw weigert lijst belastingontduikers prijs te geven

10 april 2013Leestijd: 1 minuut

Dagblad Trouw geeft geen gehoor aan de oproep van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) om een lijst met Nederlanders in belastingparadijzen af te staan. De krant zegt geen verlengstuk van de overheid te zijn.

Dat laat het dagblad woensdag in een verklaring van de hoofdredactie op de voorpagina weten.

Belastingontduikers

Trouw is onderdeel van het International Consortium of Investigative Journalists en heeft via dit netwerk toegang gekregen tot een grote lijst waarop mensen en bedrijven staan die kapitaal in belastingparadijzen hebben staan.

Staatssecretaris Weekers heeft zijn zinnen gezet op die lijst, omdat hij wil weten of er op een onrechtmatige manier belasting door Nederlanders of bedrijven wordt ontweken.

Geen medewerking

Maar op medewerking van de krant hoeft Weekers niet te rekenen. Het dagblad zegt de gegevens niet prijs te zullen geven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.