nederland

Onverwacht lenteweer, temperaturen tot 21 graden

24 april 2013Leestijd: 1 minuut

Ondanks dat weerbureaus het niet van de daken hebben geschreeuwd, is het vandaag een zonnige en warme lentedag. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt uiteen van 18 tot 21 graden.

Dat meldt het KNMI.

Op de Waddeneilanden ligt de temperatuur enkele graden lager. De zuidwestelijke wind is woensdag zwak tot matig. In de loop van de dag wordt deze matig tot vrij krachtig aan de kust.

Donderdag

Ook morgen kunnen we rekenen op een mooie dag. Het blijft droog met een middagtemperatuur die uiteenloopt van 15 graden op de Waddeneilanden tot 23 graden in het zuidoosten van het land.

Het noordwestelijk kustgebied maakt kans op mist afkomstig van zee. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Weekend

Vanaf vrijdag krijgen we te maken met een overgang naar een kouder en wisselvallig weekend met middagtemperaturen rond de 11 graden. Na het weekend blijft het weer wisselvallig, al lopen de temperaturen wel weer langzaam op.

De weersverwachting voor 30 april is nog onzeker. Volgens weerbureau Weeronline kan het een frisse dag worden met een (noord)westenwind. De kans op neerslag is niet heel groot.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.