‘Nederlander bekent moord op Britse toeriste India’

07 april 2013Leestijd: 1 minuut

Nederlander Richard de W. die in India is opgepakt voor de moord op een Britse vrouw, heeft bekend. Hij zou onder invloed van drugs zijn geweest.

Dat melden Indiase politiebronnen tegen Britse en Indiase media. Waarom hij de jonge vrouw om het leven heeft gebracht, is niet duidelijk.

Kamer

Zaterdag trof de politie de 24-jarige Sarah Groves dood aan op een woonboot in de stad Srinagar, in het Indiase deel van Kasjmir. Ze zou om het leven zijn gebracht met meer dan 25 messteken. De deur van de kamer zou zijn geforceerd.

Het is onduidelijk of De W. op dezelfde woonboot verbleef of op een naastgelegen boot. Politiebronnen zeggen tegen persbureau Sky News: ‘Hij zei dat hij het meisje heeft vermoord, we weten niet waarom. Hij zei ook dat hij cannabis had gerookt.’

De W. werd een paar kilometer verderop gearresteerd toen hij het gebied wilde ontvluchten. Hij had volgens de politie zo’n haast om weg te komen dat hij zijn persoonlijke eigendommen achterliet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.