Daphne Deckers schrijft Koningslied voor inhuldiging

02 april 2013Leestijd: 2 minuten

Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten zich de komende weken op de tekst van het Koningslied. Het Koningslied wordt op 30 april gezongen als cadeau tijdens de inhuldiging van Willem-Alexander als koning.

Dat maakte organisator Radio 2 dinsdag bekend.

Afgelopen maand werd bekend dat oud-tennisser Richard Krajicek, de man van Daphne Deckers, deel uitmaakt van het inhuldigingscomité dat de feestelijkheden rond de inhuldiging voorbereidt.

Bijdragen van volk

De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en meest passende bijdragen van het volk. Ze doen dat samen met muziekproducent John Ewbank, die de muziek erbij heeft gecomponeerd.

Iedereen die dat wil, kan tot 10 april via www.hetofficielekoningslied.nl een zin aanleveren over wat hun droom is voor Nederland.

De definitieve versie van het Koningslied zal op 22 april worden bekendgemaakt.

Ahoy

Het Koningslied wordt op 30 april gezongen als cadeau voor Willem-Alexander en Máxima. In het Rotterdamse Ahoy heeft die avond het meezingconcert Samen met Oranje plaats, waar artiesten en andere belangstellenden het lied ten gehore brengen.

De nieuwe Koning en Koningin kunnen het spektakel rechtstreeks volgen via een groot scherm, voorafgaand aan de rondvaart over het Amsterdamse IJ.

Tijdens het concert in Ahoy treden onder anderen Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en Anita Meijer op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.