Bewolking en regen op als ‘zomers’ aangekondigde zondag

14 april 2013Leestijd: 1 minuut

Veel Nederlanders keken deze zondagmorgen vol teleurstelling uit het raam. De als ‘zomers’ aangekondigde zondag wordt vooral gekenmerkt door veel bewolking en regenbuien.

Volgens weerdienst weeronline blijft het tot in de middag bewolkt en vallen er lokaal regenbuien. Pas in de loop van de middag zal de zon zich laten zien.

Aan het einde van de middag zal op enkele plaatsen de 20 graden worden aangetikt. Van een ‘zomerse dag’ kan echter niet gesproken worden. Het KWF Kankerfonds was bang dat Nederlanders zich zondag massaal over zouden geven aan de zon en waarschuwde voor het gevaar van de straling.

Marathon

De atleten die zondag de marathon in Rotterdam lopen, hebben vooral last van het klamme en zweterige weer.

Rond 12.30 uur komt naar schatting de eerste hardloper over de finish. De kans dat deze winnaar niet uit Afrika komt, is verwaarloosbaar klein. Nederlander in vorm is Michel Butter die als derde Nederlander ooit de 42 kilometer en 195 meter onder de 2 uur en tien minuten liep.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.