Amateurvoetballer gearresteerd na zware mishandeling

01 april 2013Leestijd: 1 minuut

De 29-jarige amateurvoetballer die zaterdag een tegenstander tegen het hoofd schopte, is door de politie in Oss gearresteerd. Michael G. meldde zich maandag zelf op het politiebureau.

Het incident gebeurde zaterdag tijdens een wedstrijd van de amateurverenigingen SES Langenboom en FC Schadewijk.

De speler van Schadewijk ging door op zijn tegenstander toen die al op de grond lag. Hierna mengden zich ook andere spelers in het conflict. De scheidsrechter kon vervolgens niets anders dan het duel in de Vierde Klasse staken.

Aangifte

Het slachtoffer is behandeld aan zijn verwondingen en heeft geen blijvend letsel overgehouden. Wel deed hij aangifte van mishandeling.

FC Schadewijk schorste de man voor het leven. G. zegt spijt te hebben van zijn daden en zegt tegen Kliknieuws nooit meer op een voetbalveld te zullen terugkeren.

In een brief zegt de man ‘Mijn gedrag valt niet goed te praten en het moet zijn gebeurd in een vlaag van verstandsverbijstering. De straf die ik krijg en ook verdien zal ik terecht ondergaan. Ik ben opgelucht dat Tijn geen ernstig letsel heeft en wens hem het allerbeste. Ook wil ik mijn vrouw, twee kindjes en mijn familie excuses aanbieden voor mijn gedrag’.

Voetbalgeweld

Mishandelingen op het amateurvoetbalveld lijken vrijwel ieder weekend voor te komen. Vorig weekend werd een scheidsrechter mishandeld bij een jeugdwedstrijd door ouders van de Haagsche Marokkanen Club. Op de club wordt voorlopig niet meer gevoetbald.

Een week eerder werd ZTS Zaandam door de KNVB uit de competitie gehaald na een aantal geweldsincidenten

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.