Aanpak cyberaanvallen was oorzaak storing ING

09 april 2013Leestijd: 1 minuut

Het internet- en mobielbankieren van ING heeft dinsdagochtend opnieuw last gehad van een technische storing. De internetdiensten waren beperkt bereikbaar omdat de bank het veiligheidssysteem aan het updaten was.

Op dit moment doen alle diensten het weer, zo laat een woordvoerder van ING weten aan Elsevier. ING was bezig met het invoeren van maatregelen om toekomstige internetaanvallen te voorkomen.

Technische storingen

Op Twitter schreef het ING Webcare Team dinsdagochtend: ‘Update Mijn , iDEAL en de Mobiele App zijn helaas beperkt of niet beschikbaar. We doen er alles aan dit zsm op te lossen. Updates volgen’.

Klanten van ING krijgen de laatste tijd vaak te maken met technische storingen. Zo werd vorige week het internetbankieren platgelegd door een cyberaanval. De aanvallers bestookten de site met dataverkeer, waardoor deze nauwelijks bereikbaar was.

Aangifte

ING kondigde zaterdag aan aangifte te doen van de cyberaanval. Het Openbaar Ministerie begint een strafrechtelijk onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het team High Tech Crime van de politie onder gezag van het landelijk parket.

Naast de cyberaanval bleken afgelopen week ook de saldo’s en bij- en afschrijvingen van ING-klanten niet te kloppen. Klanten konden hun boodschappen niet meer betalen, omdat er geen geld meer op hun rekening stond.