Zomertijd ingegaan, lenteweer laat op zich wachten

31 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De zomertijd is dan wel ingegaan, maar in de nacht van zaterdag op zondag heeft het overal gevroren. In Gelderland vroor het 8 graden en in De Bilt werd het min 5,3 graden. Vorig jaar werd het overdag 17 graden.

Volgens weerbureau WeerOnline wordt het pas in de tweede week van april zachter.

Sneeuw

De paasdagen zijn koud met hier en daar een beetje natte sneeuw. Op eerste paasdag ontstaan stapelwolken die plaatselijk uitmonden in een nat sneeuwbuitje. Het wordt niet warmer dan 6 graden. Maandag is er meer ruimte voor de zon en wordt het tot maximaal 8 graden.

Dinsdag en woensdag wordt het zonnig, maar de noordoostenwind zorgt wel voor een lage gevoelstemperatuur. In de nachten vriest het een graad of 3. Vanaf donderdag is er bewolking en weer kans op lichte neerslag.

Koudste Pasen

Normaal is het rond deze tijd van het jaar ongeveer 11 graden.

Omdat het deze eerste paasdag hooguit 6 graden wordt, heeft WeerOnline deze Pasen tot de koudste sinds 1964 verklaard.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.