Winterweer keert aankomend weekend mogelijk terug

06 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Meteorologen voorspellen dat Nederland dit weekend opnieuw te maken krijgt met winterweer. Het zal beduidend kouder worden met kans op winterse neerslag en lichte vorst.

Dat voorspelt het weerinstituut KNMI woensdag.

Ijskoude lucht

De komende dagen trekt er ijskoude lucht boven de Noordpool richting Scandinavië. Zaterdag en zondag voert deze koude lucht boven Nederland.

Zaterdag zal het het nog zo’n 10 graden zijn in Limburg, in het noorden zullen de temperaturen rond de 3 à 4 graden liggen.

Sneeuw

Zaterdagnacht gaat het vriezen en de temperatuur zal zondagmiddag in grote delen van het land nauwelijks boven het vriespunt uit komen. De kou kan zondag gepaard gaan met (natte) sneeuw.

Volgens het KNMI is er een grote kans dat het winterse weer volgende week aanhoudt met dag- en nachttemperaturen die ruim beneden de gemiddelde waarden liggen.

Dinsdag werd nog de warmste 5 maart ooit gemeten met een temperatuur van 15.9 graden in De Bilt. De voorjaarstemperaturen van deze week keren volgens weerbureau Weerplaza voorlopig niet terug.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.