Vrouw slachtoffer van dodelijke schietpartij in Berghem

28 maart 2013Leestijd: 1 minuut

In het Noord-Brabantse dorp Berghem is donderdag een dertig jarige vrouw doodgeschoten. De dader is nog op de vlucht voor de politie.

Dat meldt de politie.

Voortvluchtige dader

De vrouw is neergeschoten in de portiek van het appartementencomplex waar zij woonde. Ondanks reanimatiepogingen van het ambulancepersoneel overleed de Berghemse ter plaatse.

De dader is nog op de vlucht. De politie begon de zoektocht met een helikopter, maar die actie is inmiddels gestaakt. Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend.

Getuigen

Omroep Brabant meldt dat de huisgenoot van de vrouw, waarschijnlijk haar partner, voor getuigenverhoor is meegenomen naar het politiebureau.

Volgens de politie vond de schietpartij plaats in een rustige wijk. Buurtbewoners hoorden donderdagochtend meerdere schoten, maar hebben niets gezien. Het kind van de vrouw zat op school en wordt opgevangen.

Opmerkelijk veel moorden

In 2013 is het aantal moorden explosief gestegen. Misdaadverslaggever Gerlof Leistra zegt dat in de eerste periode dit jaar al vijftien meer moorden zijn gepleegd dan in 2012.

Het aantal vrouwen is opvallend hoog: 19 van de 44 slachtoffers dit jaar was vrouw.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.