Voormalig SNS-directeur Buck G. vrijgelaten

29 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De ex-directeur van de falende vastgoedtak SNS Property Finance, Buck G. mag zijn proces in vrijheid thuis afwachten. G. zat sinds 12 februari vast maar de rechtbank verlengde het voorarrest niet.

Het is de voormalige bestuurder verboden contact te hebben met medeverdachten of andere personen bij SNS. Ook moet hij zijn paspoort inleveren.

Er loopt een onderzoek naar G. nadat SNS aangifte tegen hem deed van oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

Privérekeningen

De 53-jarige G. zou in zijn tijd als directeur miljoenen van SNS Property Finance naar privérekeningen op de Antillen hebben weggesluisd. Zijn secretaresse, ook verdachte in de zaak, werd eerder al in vrijheid gesteld.

Ook zou G. een clubje van ongeveer vijftig vrienden aan goedbetaalde banen bij SNS hebben geholpen. De Raad van Toezicht van de bank keek jaren toe, maar deed niets.

Orde op zake

De bestuurder was bij Property Finance juist aangesteld om orde op zaken te stellen, maar onder zijn bewind verdwenen de miljoenen als sneeuw voor de zon.

Omdat de bank de hoge last van zorgekindje Property Finance niet meer zelf kon dragen, werd de bank op 1 februari dit jaar genationaliseerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.