Voetbalscheidsrechter mishandeld door ouders jeugdteam

24 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Een wedstrijd tussen de E-pupillen van de voetbalclubs HMC en Laakkwartier is zaterdagmiddag uitgelopen op een grote vechtpartij. De scheidsrechter werd daarbij zwaar toegetakeld en is naar het ziekenhuis gebracht.

Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De vechtpartij zou volgens de politie zijn veroorzaakt toen een vader het veld inrende nadat zijn zoon door een tegenstander werd geschopt. Volgens ooggetuigen zou de scheidsrechter toen een klap hebben uitgedeeld aan de vader, waarna andere omstanders zich ermee begonnen te bemoeien.

Mishandeling

De 46-jarige scheidsrechter werd daarbij zo ernstig mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De man is inmiddels weer thuis, zo heeft de politie bekendgemaakt.

De scheidsrechter heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie is een onderzoek gestart.

Mishandeling

Het is de tweede mishandeling van een voetbalscheidsrechter deze maand. Bij een vriendschappelijke zaalvoetbalwedstrijd werd op 15 maart een 21-jarige man het ziekenhuis ingeslagen.

Twee broers uit Leiden zijn door de politie gearresteerd.

Onrustig

Het was dit weekend sowieso onrustig op de voetbalvelden. In Amsterdam-Zuidoost liep zondag een jeugdwedstrijd van Geinburgia tegen Roda23 uit de hand. Volgens een woordvoerder van Roda23 werd de wedstrijd gestaakt na een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren, onder wie de leider van het team. Het incident is gemeld bij de KNVB.

Ook in Apeldoorn ging het dit weekend mis. Daar werden zaterdag twee spelers van 16 en 17 van een jeugdelftal gearresteerd na een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Daarbij raakte een speler van 19 jaar gewond. Dat meldde de politie zondag.

Geweld

Het geweld op de amateurvoetbalvelden is nog altijd een groot probleem. Vorig jaar werd een grensrechter van Buitenboys door spelertjes van Nieuw Sloten doodgetrapt en -geslagen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.