Vliegtuig KLM keert terug met technisch mankement

19 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Een passagierstoestel van KLM is dinsdag vlak na het opstijgen teruggekeerd naar Schiphol vanwege een technisch probleem. Over de oorzaak doen tegengestelde berichten de ronde.

Volgens de brandweer besloot de piloot terug te keren vanwege rook in de cockpit, meldt persbureau Novum Nieuws. Dat gebeurde toen het toestel boven Duitsland vloog.

KLM ontkent dat er rook in de cockpit is waargenomen en heeft het over een ‘technisch probleem dat nader wordt onderzocht’.

Veilig geland

De Airbus was onderweg naar Abu Dhabi en had 140 passagiers aan boord. Het vliegtuig is veilig geland op Schiphol en niemand raakte gewond, aldus de Luchtverkeersleiding.

De reizigers worden vandaag nog met een ander toestel naar hun bestemming gebracht.

Geen uitzondering

KLM doet nader onderzoek naar de oorzaak van het probleem. Het komt de laatste tijd vaker voor dat toestellen moeten terugkeren vanwege mankementen. Twee weken geleden keerden drie vliegtuigen op een dag terug naar Schiphol. Een van die vliegtuigen had ook last van rook in de cockpit.

De luchtvaartmaatschappij ziet geen verband tussen de incidenten, ook omdat het om verschillende vliegtuigen gaat. ‘Begin maart was het een Boeing 737, dinsdag een Airbus 330,’ aldus KLM.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.