Verdenking van mishandeling op koranscholen in Tilburg

20 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus heeft aangifte gedaan van mogelijke kindermishandeling op twee koranscholen. Een docent zou kinderen met de vlakke hand hebben geslagen en ze hebben gedreigd te slaan met een zweep.

De vermoedens van kindermishandeling komen na onderzoek van de GGD.

Salafistische imam

In totaal gaat het om zes gevallen uit oktober en november van 2012. ‘De corrigerende maatregelen van de docent worden uitgevoerd in het gezichtsveld van alle leerlingen in de klas,’ schrijft de GGD, die de zaak onderzocht. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 10 en 11 jaar.

Vier van de gevallen hadden plaats in de weekendschool die hoort bij de Marokkaanse moskee in Tilburg-Noord, van de omstreden salafistische imam Ahmed Salam. Salam kreeg bekendheid omdat hij in 2004 weigerde toenmalig minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk de hand te schudden.

Geen toezicht

Twee signalen komen van wijkcentrum Ypelaer waar Somalische kinderen in het weekend les krijgen.

Noordanus heeft vertegenwoordigers van beide scholen begin deze maand gesproken. De scholen zeggen dat de signalen voor hun nieuw zijn.

Omdat koranonderwijs niet onder het standaardtoezicht valt, is er met de scholen een protocol afgesproken. De scholen hebben elke vorm van fysieke bestraffing, vernedering en kindermishandeling veroordeeld, aldus burgemeester Noordanus. Er komt een anoniem meldpunt voor signalen en opvoedvragen.

De VVD in Tilburg laat weten niet verrast, maar wel geschokt, te zijn. De aangifte vindt de VVD een zware maar terechte stap.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.