Verdachten mishandeling Oosterhout: poging tot doodslag

01 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De vijf verdachten van de schokkende mishandeling in Oosterhout worden beschuldigd van het medeplegen van poging tot doodslag. Dat besliste de rechter-commissaris in Breda vandaag.

Ook wordt het voorarrest van de jonge mannen verlengd met twee weken. Het verzoek van de verdachten om vrijlating werd afgewezen, laat een rechtbankwoordvoerder weten.

Beelden

Vier van de vijf verdachten meldden zich deze week bij de politie, nadat beelden van de mishandeling waren getoond op televisie. De vijfde verdachte werd door de politie opgespoord.

Alle verdachten komen uit Oosterhout, vier zijn minderjarig (17 jaar) en één is meerderjarig (18 jaar).

Slaan en schoppen

De politie toonde de beelden maandagavond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op de beelden is te zien hoe de vijf jonge mannen een 25-jarige man slaan en schoppen.

Het slachtoffer blijft bewusteloos achter in de drukke uitgaansstraat in Oosterhout. De beelden doen denken aan de mishandeling in Eindhoven. Ook bij die zaak kwam de politie de verdachten op het spoor dankzij de hulp van het publiek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.