Verdachten dood grensrechter mochten niet voetballen

07 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Drie spelers van het team van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten dat betrokken was bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, mochten niet op het veld staan.

Dat meldt actualiteitenprogramma Nieuwsuur donderdag op basis van het strafdossier. Het bericht wordt bevestigd door andere betrokkenen.

Twee van de drie voetballers stonden niet op het wedstrijdformulier, en één van die twee was niet eens lid van voetbalclub Nieuw Sloten.

Fatale mishandeling

De drie voetballers en vijf anderen zitten nog vast voor de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van de Almeerse club Buitenboys.

De drie hadden geen spelerspas van de voetbalbond KNVB. Uit het onderzoek van justitie blijkt ook dat er tijdens de wedstrijd twee spelers van Nieuw Sloten met rugnummer acht speelden. Eén speler droeg geen rugnummer.

Ondeugdelijk systeem

Volgens betrokkenen bij het amateurvoetbal deugt het systeem van de KNVB-spelerspas niet. Een scheidsrechter controleert voor de wedstrijd of de namen op het wedstrijdformulier overeenkomen met de spelerspassen.

Maar op het veld kijkt de arbiter niet wie er daadwerkelijk spelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.