Verdachte moord Gronings echtpaar ontkent betrokkenheid

08 maart 2013Leestijd: 1 minuut

MET UPDATE – De verdachte van de moord op het echtpaar uit het Groningse Aduard Sjeffie R. ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Dat liet zijn advocaat Piet Huisman vrijdag weten.

Huisman liet ook weten dat de veertigjarige R. in beperkingen zit. Dat houdt in dat de verdachte geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

‘Veel getuigenverklaringen’

Huisman liet weten dat de verdachte ‘wel een verhaal heeft’, er ‘veel getuigenverklaringen liggen’ en dat het onderzoek ‘nog wel een tijdje zal lopen’. Meer wilde hij niet kwijt, ‘er zijn al geruchten genoeg’.

Sjeffie R. wordt verdacht van de moord op Lammert en Marga Westra. De 70-jarige man en zijn 68-jarige vrouw keerden niet terug van een afspraak waarbij zij hun boot wilden verkopen. Dinsdag werden de lichamen van de slachtoffers gevonden in het Hoendiep in Hoogkerk. Eerst de vrouw en later op de dag ook de man.

Moord of doodslag

De 40-jarige man wordt verdacht van moord of doodslag, dat liet het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag weten. De rechter-commissaris bepaalde dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten.

Ook werd bekend dat er op de lichamen van het echtpaar sectie is verricht. Over de uitkomst daarvan wilde de woordvoerster van het OM geen details kwijt. Wel is al bekend dat de slachtoffers door een misdrijf om het leven zijn gebracht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.