Pedofiel Sytze van der V. moet straf uitzitten

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Pedoseksueel Sytze van der V. (65) uit Eindhoven moet het resterende deel van zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten. Van der V. maakt volgens het gerechtshof in Den Bosch toezicht door de reclassering onmogelijk.

‘Het toezicht is niet effectief en dat ligt aan zijn houding,’ oordeelt het hof maandag. ‘Het valt niet langer te verwachten dat in deze zaak op effectieve wijze toezicht kan worden gehouden.’

Straf

Van der V. werd eind januari aangehouden omdat hij contact weigert met de toegewezen reclasseringsmedewerker. Hij zit sindsdien weer vast. Van der V. moet nu nog ongeveer vijf maanden in de gevangenis blijven.

Nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, is het verplichte reclasseringscontact voorbij en krijgt Van der V. geen begeleiding meer.

Gebiedsverbod

Van der V. zei vorige maand tijdens een rechtszitting dat het Openbaar Ministerie een grote fout maakte door hem opnieuw op te sluiten omdat hij daarna niet meer onder toezicht staat. ‘Is dat nou bescherming van de samenleving?’ vroeg hij zich af.

Sytze van der V. werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en drie maanden voor het misbruik van jongens uit Eindhoven. In september 2009 kwam hij vrij en kreeg zijn zaak landelijke bekendheid omdat burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) hem een gebiedsverbod oplegde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.