Pedofiel Mikelsons misdraagt zich bij gerechtshof

05 maart 2013Leestijd: 2 minuten

De pedofiel Robert Mikelsons heeft zich dinsdag misdragen tijdens zijn hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam. Een geïrriteerde Mikelsons verweet de raadsheren van het hof een gebrek aan objectiviteit.

‘Ik merk de hele tijd een bepaalde suggestie,’ zei Mikelsons tegen de raadsheren toen zij doorvroegen naar het chat-gedrag van de pedofiel.

Mikelsons werd in mei door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen. Zowel Mikelsons als het OM gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Geïrriteerd

Het hoger beroep ging dinsdag van start en direct raakte Mikelsons geïrriteerd door de vragen die hem werden gesteld. Vooral tijdens het verhoor over de chatsessies die Mikelsons op internet voerde met andere pedofielen, zou het hof het verhoor volgens Mikelsons in een bepaalde richting willen sturen.

Hofvoorzitter Helma Tilleman sprak dat tegen. De chats zijn belastend voor Mikelsons omdat ze in tegenspraak lijken met zijn eerdere verklaring dat zijn seksuele voorkeur zijn leven tot één lange lijdensweg hebben gemaakt.

Opscheppen

In de chats schept Mikelsons veelvuldig op over wat hij met kinderen heeft gedaan. Een van M.’s advocaten, Wim Anker, greep op zeker moment in, om de verslechterende sfeer tussen zijn cliënt en het hof te sussen.

Anker vroeg tijd om met Mikelsons te kunnen overleggen.

Glas water

Tijdens de rechtszaak vorig jaar kon Robert Mikelsons ook niet met zijn rechters overweg. Ook hen verweet hij een gebrek aan objectiviteit. Tijdens het uitspreken van het vonnis werd Mikelsons zo boos dat hij een bekertje water naar rechtbankvoorzitter Frans Bauduin smeet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.