Onderzoek: tarieven parkeergarages opnieuw gestegen

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De tarieven voor parkeergarages zijn het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het tarief voor automobilisten die hun auto in een garage willen parkeren, steeg vorig jaar met gemiddeld 9 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van Detailhandel Nederland onder tachtig parkeergarages. Automobilisten betalen gemiddeld 14 procent te veel doordat garages hen per uur laten betalen.

Inflatie

De tariefstijging liep bij de verschillende garages nogal uiteen. De stijging was met 50 procent het hoogst bij de Plazagarage in Rotterdam. Bij meer dan 60 procent van de garages steeg de prijs meer dan de inflatie.

Als het aan de PvdA ligt, moeten automobilisten in gemeentelijke parkeergarages per minuut gaan betalen in plaats van per uur. De partij komt deze week met een initiatiefwet hiervoor.

‘Het komt voor dat automobilisten voor een vol uur betalen, ook als ze maar 5 minuten geparkeerd staan,’ zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken tegen het AD. ‘Dat is oneerlijk en onnodig. Je belt ook per seconde en je betaalt aan de pomp per millimeter.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.