Omstreden islamitische prediker spreekt op school

18 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De islamitische prediker Khalid Yasin heeft zaterdag in de aula van het Scheldemondcollege in Vlissingen mogen spreken over zijn omstreden denkbeelden. Yasin moest uitwijken naar de school omdat hij vanwege zijn radicale opvattingen was geweigerd door de plaatselijke Touba moskee.

Dat meldt De Telegraaf maandag.

Extreme opvattingen

Het is volgens de krant voor het eerst dat een school in Nederland de deuren opent voor een haatpreker.

In 2009 werd vanuit de Tweede Kamer tevergeefs getracht te voorkomen dat Yasin in Nederland zou spreken. Reden daarvoor waren zijn extreme opvattingen over homoseksualiteit, aids, de positie van vrouwen en zijn uitspraak dat moslims niet bevriend mogen zijn met niet-moslims.

Vrouwen gescheiden

Tachtig jongeren kwam zaterdag af op de lezing van de islamitische prediker. Vrouwen en mannen werden gescheiden in de zaal.

De openbare school verhuurt regelmatig de aula. Zij informeerden niet naar de spreker. Het organiserend comité maakte de school ook niet wijzer.

Negatieve reacties

De koepel van het voortgezet onderwijs, vindt die handelwijze ongepast. ‘Als je ergens anders wordt geweigerd dan ga je niet naar een school, die ligt toch al onder het vergrootglas.’

Het optreden leidde tot een stroom negatieve reacties.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.