Nog veel geweld tegen scheidsrechters amateurvoetbal

14 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De ophef na tragische dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen heeft niets veranderd aan de gewelddadige sfeer op de amateurvelden. Het Meldpunt Voetbalgeweld heeft sinds het incident in Almere begin december ruim zestig meldingen binnengekregen.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Geen respect

Dit zijn meldingen van vechtpartijen, het uitschelden of bedreigen van de scheidsrechter of het niet doorgeven van kaarten aan de KNVB.

‘Wij staan wekelijks langs de voetbalvelden te kijken en we merken dat het respect naar de arbitrage niet is veranderd,’ zegt Daniel Sanders van Meldpunt Voetbalgeweld tegen de krant.

Clubscheidsrechters

Afgelopen weekend werd een scheidsrechter mishandeld bij een jeugdwedstrijd in het Overijsselse Goor.

Het ging daarbij om een scheidsrechter van de voetbalvereniging zelf. Het lijkt erop dat juist deze groep, de clubscheidsrechters, incidenten niet doorgeeft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.