‘Nog een Nederlandse jihadist omgekomen in Syrië’

21 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Opnieuw is een Nederlandse jihadstrijder omgekomen in Syrië. Het zou gaan om de twintigjarige man die naar Syrië was gegaan om te vechten tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

Dat meldt de NOS donderdag. De jongeman is van Marokkaanse afkomst en zou in Delft of Rotterdam wonen.

Vrienden

Woensdag werd bekend dat de twintigjarige Nederlander Mourad M., ook van Marokkaanse afkomst, is gesneuveld in Syrië. Volgens bronnen kenden de twee jihadstrijders elkaar en waren ze in Nederland al vrienden.

Ongeveer honderd Nederlanders zijn de afgelopen maanden naar Syrië gegaan om te vechten tegen het regime van Assad. Vorige week schroefde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid het dreigingsniveau voor terrorisme al op naar ‘substantieel’.

De voorzitter van Forum Instituut voor Multiculturele Vraagstukken is niet verbaasd over de Nederlandse slachtoffers. ‘Er is een groot aantal jongeren dat romantische denkbeelden heeft bij het vechten in Syrië. Maar uiteindelijk eindigen ze vaak als kanonnenvoer.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.