Nederlandse vrouw (25) vermoord in Ghana

10 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Een 25-jarige vrouw uit Groningen is vrijdag in Ghana vermoord. Afke Kuipers deed vrijwilligerswerk in het Afrikaanse land.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag bevestigd dat Kuipers door een ‘geweldsdelict’ om het leven is gekomen. Ze zou op klaarlichte zijn neergeschoten tijdens een overval.

Kinderarbeid

Het is nog onbekend wie de dader is.

Kuipers werkte sinds begin februari als vrijwilliger in de stad Tema in Ghana bij een project tegen kinderarbeid. Het Dagblad van het Noorden meldt dat ze van plan was met een vriendin een project op te zetten om de levensomstandigheden voor werkende kinderen te verbeteren.

In een interview op worldofdifference.nl zei ze dat haar grote wens was om ‘de wereld een beetje beter te maken’.

Gewapende bende

Tema is een havenstad in het zuiden Ghana. De plaats ligt in de regio van de hoofdstad Accra. Daar is onlangs alarm geslagen over een gewapende bende die het gemunt heeft op buitenlanders.

Volgens Ghanese media zijn begin februari zeker drie buitenlanders aangevallen. Onder hen was een Spaanse vrouw die door twee mannen op motorfietsen werd neergeschoten en beroofd. Dezelfde bende zou ook een Duitser en een Egyptenaar hebben neergeschoten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.