Moslimorgaan veroordeelt antisemitisme jongeren

16 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) neemt afstand van de antisemitische uitspraken van moslimjongeren op de Nederlandse televisie. De overkoepelende moslimorganisatie noemt de uitspraken ‘onacceptabel’ en ‘zorgwekkend’.

Dat heeft het CMO zaterdag laten weten.

De organisatie, die ongeveer 500.000 moslims en ruim 350 moskeeën in Nederland vertegenwoordigt, zegt in gesprek te willen gaan met alle partijen die bij het incident betrokken zijn.

Antisemitisme

Het CMO zegt met andere moslimorganisaties samen te willen komen om het antisemitisme te bespreken.

De ophef ontstond nadat in het NTR-programma Onbevoegd Gezagenkele jonge Turken aan het woord kwamen die zeiden dat Adolf Hitler ‘best goed werk’ heeft geleverd door joden uit te roeien. Ook zeiden ze joden te haten.

Luid en duidelijk

Het CMO zegt ‘luid en duidelijk’ te willen optreden tegen antisemitisme onder moslims. ‘Blijkbaar is er bij sommige jongeren onvoldoende besef van de implicaties van uitspraken zoals gedaan in de uitzending. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat uitsluiting, discriminatie en racisme in welke vorm dan ook onze samenleving nooit ten goede komen,’ laat de organisatie weten in een verklaring.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.